Blackjack toernooien

Live Blackjack toernooien Blackjack is normaal gezien een vrij rustig spel want het gaat enkel tussen de dealer en de speler. Voor de blackjackliefhebbers die wat meer spanning en opwinding zoeken zijn blackjack toernooien een welkome uitdaging omdat hier gespeeld kan worden tegen meerdere blackjackspelers.
Bij een blackjacktoernooi blijft het spel hetzelfde maar er zijn wel regels aangaande het deelnemen en regels tijdens het toernooi waardoor het wel aangewezen kan zijn om de strategie aan te passen.

Deelnemen

Voor de toernooien die niet gratis zijn, geldt er altijd een buy-in wat betekent dat spelers die willen deelnemen allemaal eenzelfde bedrag moeten betalen. Dit geld is enkel entreegeld, dus daarnaast moet de speler nog geld hebben om in te zetten. Bij betaalde toernooien worden de prijzen altijd op voorhand kenbaar gemaakt, waarbij het dan aan de spelers om zelf te bepalen of het toernooi binnen het budget zit. Het is ook belangrijk om even met een toeziend oog het prijzengeld even te evalueren, of deze wel in verhouding staat. Voor de spelers die niet van het principe “deelnemen is belangrijker dan winnen” zijn, kunnen beter op zoek gaan naar een ander toernooi indien de inzet en het prijzengeld nagenoeg hetzelfde zijn. Voor de spelers die pas beginnen experimenteren met blackjack toernooien, is het aangewezen op zoek te gaan naar de freerolls. Dit zijn de toernooien waarbij toch erg leuke prijzen te winnen zijn maar waar er geen buy-in is.

Prijzengeld

De prijzenpot bestaat bijna altijd uit het entreegeld. Maar sommige toernooien hebben ook een andere opzet, namelijk dat de prijzen als zijn vastgesteld en dus de entreegelden als winst voor het casino worden beschouwd. In dit digitale tijdperk worden al eens vaker technologische snufjes aangeboden als prijs zoals bijvoorbeeld een smartwatch of smartphone. Maar we zien tegenwoordig ook huishoudelijke artikelen en zelf vakanties de revue passeren.